2007-11-29

Nät är poppis att använda på LO's och Kort. Jag använder detta takfotsnät som jag hittade hemma i källaren. 139:- för 25 meter hos Byggmax.  Är det någon som vill ha en bit på nästa VSSS så hojta till så tar jag med en bit.
Den är inte syrafri men så länge man klipper och lägger runt kortet eller bara gör ett vanligt kort så borde det gå bra. Jag har även använt nätet när jag gjort ett väskkort för att göra struktur på pappret. Då tog jag grå cardstock och lade nätet över som en slags mall och tog stämpeldynan och duttade över i en ljusare grå så det blev som små "rut prickar". Blev jätte bra iaf till ett väskkort. Jag kanske visar kortet här framöver när min vän fått det : )

image102

Just nu håller jag på med två små söta album till mina barn. De är helt underbara och i dem tänkte jag ha alla barnens skolfoton. Jag gjorde över 20 sidor så det räcker till alla år. Ni får snart se : ) Jag lägger ut en bild på dem imorgon.  Sedan är faktiskt tanken att jag skall göra på mig med, Mamma Malin Växer och på Pappa. Lite kul att rota fram de gamla HEMSKA korten. Usch, hur man har sett ut....

Nu har jag bara 3 timmar och 22 minuter kvar att jobba tills det är helg.

Trevlig helg.

2007-11-21

Har precis kommit hem från min mor som fyller år idag. Grattis igen Mamma. Hon fyllde oss med mat och dryck så nu är jag lite trött så det blir en tidig kväll. Här kommer ett beställningskort som jag gjort till en kollega. Jag har svårt för rosa men jag tycker det blev bra ändå.

image100

och ett litet julkort.

image101

Natti natti : )

2007-11-16

Åh... idag kom Magnolias stämpelpaket.  Det var många som var fina och jag längtar tills jag kan sätta mig och pyssla. Här kommer några fler tändsticksaskar som jag "knåpat" ihop. 

image98

Tomten kommer från Stämpelboden och julgranskulan från Floweret.  Så måste jag tacka Therese för inspirationen till cirkeln på asken.

I helgen hoppas jag det blir tid för pyssel mellan bandyträningen imorgon fm och middagen hos  N & K i Skattkärr. Fast jag borde igentligen ut och handla en ny jacka till Wilmis hm... vi får se...

<!!! Trevlig helg !!!>

2007-11-15

Säger bara en sak: Värmlands Scrap och stämpelsällskap är som Balsam för själen.

image97

2007-11-12

Då var det dax för UTLOTTNINGEN!

Min man drog lotten och den föll på:

< *** TULPANEN ***>

ETT STORT GRATTIS TILL DIG!

Jag hör av mig till dig på ett eller annat sätt under de närmaste dagarna : )

ps. Vad jag kan se av inläggen så ville alla vinna pysselpaketet. Om jag har missuppfattat någons lott så säg gärna till ds.

2007-11-12

Här kommer ett julkort som jag gjort på OH-papper. Första försöket gick inte så bra men som tur var kom jag på att prova med vit akrylfärg och det funkade ju jättebra.  Snöflingorna kommer från Floweret och cirkeln är utskuren med silhouetten, stämpeln kommer från Pysselmyran.

image96

2007-11-08

Har precis satt mig i pysselhörnan för att göra tändsticksaskar. Som vanligt så slås datorn på och jag surfar in på scrappiz (så ovanligt) och där fick jag se att de valt att visa en av mina tändsticksaskar i ett Galleri urval. Roligt och vilket sammanträffande!!!

När jag var på mässan för några veckor sedan så beundrade jag hänglar korten för att de var så fint målade. Så till slut frågade jag  "hänglar mamma" - vad målar du korten med,  och hon svarade - Pro MARKER pennor. Va, vad är det... sa jag. Gå in i en konstnärsaffär och fråga, det är sådana pennor som man målar Manga med.
När jag kom hem började jag genast forska i detta. Var får jag tag på dessa pennor? Till slut förstod jag att de inte finns i Karlstad så jag måste beställa dem via nätet och man vill ju helst känna och prova dem lite först. I samma veva så kollar jag Annas Forum där Anna nämner att hon fått in dem och alla 92 färgerna : ) så nu är jag lycklig ägare till 13 stycken.

Vad är då fördelen med dessa pennor. Jo det är ENKELT, du slipper pensel och vatten och det går snabbt att färglägga. Det man behöver tänka på är att vara snabb på handen så att skuggorna blir fina. De går även att blanda lite dvs du kan måla rosa på rött och då bleknar det röda något. Provade även Gult på Brunt för att få lite naturnära vantar och det fungerade bra iaf på mina albumblad från Clas Olsson.

Ska du som jag investera i dessa underbara pennor så har jag lite tips. Köp de ljusa färgerna eftersom du kan måla lager på lager så det mörknar och komplettera sedan med skarpare färger som röd(ruby) och grön(Olive Green) . Jag har även märkt att två färger nära varandra ger mer effekt t ex Cinnamon och Cocoa. Ska du måla runt motiv som skuggkant så köp nr 1 eller 2 av de gråa. Jag har Cool Grey 3 och den är lite väl mörk men den är fin till tomteskägg : )

Förresten, kul att så många vill vara med på utlottningen. På måndag presenterar jag vinnaren!  Det har varit kul att följa vilka som varit här och lagt en kommentar. Jag måste erkänna att jag trodde det var mer vänner som var här (då menar jag såna som inte pysslar), men de har väl tröttnat på mitt pyssel, hi hi....

Go kväll på er !!!

2007-11-05

UTLOTTNING!!!

Varför utlottning? Jo, det hela började med att jag fick fel omonterade textstämplar levererade. Butikens ägare var så snäll att hon skickade nya till mig samt att jag fick behålla de gamla : ) Så dessa skall ju ges bort.  Sedan tänkte jag plocka i några EZmonterade och omonterade stämplar som jag inte använder så mycket  men de kan förhoppningsvis glädja någon annan. Om vinnaren inte har en Silhouette så kan det även tänkas att det hamnar med några ark med utskurna grejer. Lite av grisen i säcken fast GRATIS.

Igår kom jag på att det  finns ju en och annan som inte är lika pysseltokig som mig som besöker min blogg. Ni ska inte bli lottlösa för ni kan nämligen vinna 4 färdiga kort som jag har hemma.

Alla som ser detta får vara med.  Lämna en kommentar på detta inlägg.  Nästa måndag drar jag 2 vinnare dvs en för stämplar och en för kort. Ange vilken lott du vill ha.

Lycka till

ps. Jag står för frakten inom Sverige. Skriv din mailadress i inläggets mailruta så jag kan meddela om just du vunnit ds.

2007-11-01

MERA GLUTAMAT mm!

Vill tipsa om www.utbildningscenter.se. Läs deras nyhetsbrev och passa på att beställa TommySvenssons bok Handbok för den Kräsne Konsumenten för endast 69:- plus porto.

Dagens fundering: Hur kan jag idag vid lunchtid haft 72 unika besökare men enligt scraptoppen endast 42. Den som vet får gärna dela med sig till mig.

Förresten, kika in här efter helgen för då kommer jag att ha en liten utlottning.

Ha det bra!

SCRAPVERKSTAN

Min kreativa vrå här i cyperspace.

RSS 2.0