2007-10-25

Scrapmässan närmar sig - bara 2 dagar kvar. Hm... undrar vad det blir för inköp i år. Lite nya band och papper skulle sitta fint.

Har ni funderat något på Glutamat, E621 eller som tidningarna kallar det nervgift (kan benämnas som mycket annat men håll utkik tom E640). Vad är det vi stoppar i oss? Glutamat finns i Aromat, Salladskrydda, grillkrydda, grillkorv, Konsum Värmlands goa köttbullar, chips, räkost, buljongtärningar mm. Listan kan göras hur lång som helst.

På mina barns dagis så har barnen fått krydda fritt med salladskrydda till maten, hur bra känns det? Så i måndags sa jag att mina barn inte fick krydda med salladskrydda - men de andra gör det... hoppas att det blir ändring på det.
I vår familj försöker vi utesluta vissa av dessa produkter så nu i veckan har jag slutat använda köttbuljong tärningar och det går faktiskt hur bra som helst. När jag lagade fisk i veckan så uteslöt jag citronpeppar och tog i stället salt, peppar och pressad citron. Ut med allt halvfabrikat och laga husmanskost från grunden : )  Självklart kommer det bli genvägar i vårt kök med men när man orkar så kan man minska ner på det.

Läste även på internet att i USA är detta med glutamat stort så på restaurangerna är det ett speciellt märke på dörren om de lagar glutamatfri mat. Hittade även en artikel om en kvinna som haft problem med magen i 17 år utan att veta anledningen. När hon sedan slutat med glutamat så försvann magontet. Det sistnämnda är en av anledningarn till av vi drar ner på detta i vår familj eftersom en familjemedlem har problem med magen. Det är i alla fall värt ett försök.

Här kommer ett julkort. Bakgrunden och texten är gjord med lilla pappersbutikens stämplar. Snögubben kommer från Personal impressions.

image93

Ha det bra och vi kanske ses på mässan på lördag!!!Kommentarer
Tesa

Hej! Tack för ditt inlägg i min blogg. Jag ska oxå hänga på dörren vid 10. Kan knappt bärga mig. Syns imorgon

2007-10-26 @ 09:43:15
URL: http://www.tesapysslar.blogg.se
VeronikaP

Kul att fler reagerar på E621/glutamat!
Jag var på en föreläsning för ett år sedan där en man pratade om glutamat och då fick jag upp ögonen för detta!
Det går ju inte att plocka bort allt i en vändning, men sakta men säkert! Det som är så lurigt är att det finns överallt i den maträtt man minst anar! Vidrigt!!

2007-10-29 @ 12:42:27
URL: http://veronikap.blogg.se
VeronikaP

Hoppas att ni hade kul på mässan glömde jag ju skriva!! :-)

2007-10-29 @ 12:42:57
URL: http://veronikap.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

SCRAPVERKSTAN

Min kreativa vrå här i cyperspace.

RSS 2.0