Miljö

Vi promenerar och cyklar mycket i vår familj ur hälso och miljöperspektiv. Jag tycker det är mer och mer viktigt att föra över detta till barnen. Då jag inte vill att de om 10-20 år undrar varför vi i vår generation inte gjorde mer för att rädda jorden. Visst vi är inga miljöfreak och jag måste erkänna att jag kör mer bil nu med tre barn varav en nyfödd. Men just nu snurrar så himla mycket tankar i mitt huvud angående vår miljö och vad man kan göra. Vissa saker är enkla och andra mer problematiska.

I helgen diskuterade vi om vi skulle sälja bilen och klara oss utan. Kan man det? Vi funderade och kom fram till att vi kan faktiskt det men det som till slut gjorde att jag fick kalla fötter och backade det var att vår son berörs då han har två klasskompisar som bor utanför stan. Men man skulle faktiskt som stadsbo klara sig med kollektivtrafik och en sådan här.Frågan är om jag är beredd att ta detta steg! Vissa dagar känns det som om vi fixar det och andra dagar känns det mer komplicerat att ta sig iväg med 3 barn. Min senaste ide är att vi kan ställa av bilen ett halvår och köra på prov.

Är vi helt tokiga? Skulle ni göra en sådan uppoffring för miljön?

Annars är vi redo för julen, ikväll klär vi granen och slår in alla paket så imorgon blir det bara mys.

God Jul och Gott Nytt År
Önskar
Malin Z

Scrapkryssning

Rena rama drömmen!!!Gå till Arkivet och ta en lott du med.

Grattiskort

I helgen var familjen nu nästan traditionsenligt på Loka brunn med mitt jobb. För sjätte året i alla fall och vi var närmare 80 personer då man får ta med sig familjen. Lyxigt värre med övernattning, bad och julbord. Sedan var det trevligt att träffa sina kollegor nu när man är föräldraledig.

Nu är man åter i vardagen och tänker på julklappar och mot strömmen kommer här ett Grattiskort. För julkort pysslar inte jag med i år och det är alldeles, alldeles underbart : )Här har jag gjort cirkeln med lite garn, och filt i olika lager. Fjärilen är stämplad på OH-plast och där har jag inspirerats av tesapysslar.

Nyss har rörmokaren varit här. Upptäckte nämligen igår en 6 dm lång spricka i en avloppsstam i källaren, nice. Som tur är det röret från köket och inte avloppet från toan. Där rök ännu en gång mina möbler till uterummet och den nya soffan. När man äntligen börjar se att inköpet närmar så händer det ena after det andra. Sist var det tvättmaskinen och nu detta, undrar vad som händer nästa månad...

Kram på er
//MalinZ

Digitalbildbehandling

Yes, jag kom in : )

Digital bildbehandling 7.5hp Fristående kurs, Internetbaserad distansunderv, Högskolan i Jönköping

Tavlor

Här har jag gjort två 3-D tavlor till min mor. Ramarna Ribba kommer från Ikea.Annars pysslar jag mest med min nya blogg. Tänkte börja på ny kula och försöka nyttja min domän som jag haft i ett år och inte nyttjat. Fick lite dåligt samvete när räkningen damp ner i brevlådan så nu måste jag ta tag i det.

Kram MalinZ

Insändare

Till er som undrar. Ja, det är min man som ligger bakom dagens insändare i NWT som du finner här.

Höjt bensinpris kan reta en del men han har faktiskt en poäng och argumenterar man med miljönissen så har han svar på det mesta.

Till er som letar efter beskrivning på hur man gör en ros. Klicka på Crafterchock länken nedan.

Ha en bra dag.
//MalinZ

SCRAPVERKSTAN

Min kreativa vrå här i cyperspace.

RSS 2.0