Miljö

Vi promenerar och cyklar mycket i vår familj ur hälso och miljöperspektiv. Jag tycker det är mer och mer viktigt att föra över detta till barnen. Då jag inte vill att de om 10-20 år undrar varför vi i vår generation inte gjorde mer för att rädda jorden. Visst vi är inga miljöfreak och jag måste erkänna att jag kör mer bil nu med tre barn varav en nyfödd. Men just nu snurrar så himla mycket tankar i mitt huvud angående vår miljö och vad man kan göra. Vissa saker är enkla och andra mer problematiska.

I helgen diskuterade vi om vi skulle sälja bilen och klara oss utan. Kan man det? Vi funderade och kom fram till att vi kan faktiskt det men det som till slut gjorde att jag fick kalla fötter och backade det var att vår son berörs då han har två klasskompisar som bor utanför stan. Men man skulle faktiskt som stadsbo klara sig med kollektivtrafik och en sådan här.Frågan är om jag är beredd att ta detta steg! Vissa dagar känns det som om vi fixar det och andra dagar känns det mer komplicerat att ta sig iväg med 3 barn. Min senaste ide är att vi kan ställa av bilen ett halvår och köra på prov.

Är vi helt tokiga? Skulle ni göra en sådan uppoffring för miljön?

Annars är vi redo för julen, ikväll klär vi granen och slår in alla paket så imorgon blir det bara mys.

God Jul och Gott Nytt År
Önskar
Malin Z


Kommentarer
eldh

Go for it Malin, klok tanke. Just i Karlstad har vi bra lokaltrafik o det är en sak som jag utnyttjar ganska mycket, att åka kollektiv är bra! God Jul!/Elin

2008-12-22 @ 19:45:25
URL: http://eldh.blogg.se/
VeronikaP

Härligt!! Jag vet många som ställt bilen och utnyttjar kollektivtrafik och apostlahästarna!

För oss skulle det inte fungera, inte ens med en bil. Eller, jo det skulle kanske fungera. Men priset att barnen skulle få vara på fritids mååånga extra timmar, det vill jag inte betala.

Ta sig från Skattkärr in till stan och vidare till Hammarö, det tar sin lilla tid. Vi testade ett tag och Anders åkte kl.6 på morgonen och kom hem strax efter kl.18 på kvällen och hans arbetstid var då kl.8-16. Det är inte riktigt rimligt.

Men som stadsbo skulle jag gärna hoppa på tanken!Lycka till och God Jul!!

2008-12-22 @ 19:59:46
URL: http://veronikap.blogg.se/
Gerdie

Malin and family........... I want to wish you a merry Christmas and a Happy New Year!!!!2008-12-22 @ 22:19:33
URL: http://www.gerdieshuukske.blogspot.com
Marja

Som lantis skulle det inte gå, vi klarar oss inte med en bil en gång..

Men ibland kommer tanken över mej vad skönt det vore att slippa denna pengaslukande och miljöbov tingest. Jag längtar till barnen är något större så att man kan åtminstone ta cykeln nån gång då och då till jobbet.

Bodde jag i stan, så skulle jag inte tveka!!

Jag menar man kan alltid testa funkar det inte kan man ju byta till det gamla..Gott Nytt År!!Kram Marja

2008-12-31 @ 14:37:05
URL: http://marjasverkstad.blogspot.com
ANNAANNA

Jättebra grej!Kolla upp om det möjligen finns någon bilpool att gå med i så har ni tillgång till bil om ni behöver en. Att storhandla är ju också bra, både för miljön och plånboken och då kan man behöva transportmöjligheten. Ni borde kunna nyttja poolbil om ni ska köra barn till kompisar också. Det krävs bara lite mer planering.2009-01-06 @ 20:30:22
URL: http://wonderings.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

SCRAPVERKSTAN

Min kreativa vrå här i cyperspace.

RSS 2.0