Halvvägs

Hej hopp!

Det är väl dax att berätta att W och G ska få ett syskon. Nu är jag halvvägs genom graviditeten och vi mår bra eller sisådär efter allt stressande. Men som tur är kommer semestern som en räddning. I höstas var jag också gravid med när vi var på ultraljudet så fick vi veta att det inte var något liv så det var en jobbig höst. Men som tur är så tog det sig igen.

Nu under semestern ska vi bara ta det lugnt och vi är lediga i 6 veckor. Vi får strunta i lister och tapeter för vi ska bara njuta. Känner vi för att göra något så OK, men det ska vara för att det är kul och inget måste.

Trevlig Midsommar
Kram Malin

Hem till stressen!

Äntligen hemma. Vet inte riktigt vad jag tycker om Paris. Lite över reklamerat kanske. Inget ställe jag vill tillbaka till och ska man uppleva Disneyland så tycker jag nog att det skall upplevas i USA. Jag hade kanske behövt vila upp mig på en härlig semesterort och så blev inte riktigt fallet på denna resa. En tre dagars storstads semester och därefter en späckad konferens med 2 Workshops och närmare 15 föreläsningar.

Jag och min man är totalt utslitna efter två och en halvs månads renovering. Nu har dock snickarna kommit men det blir ju bara FEL. Har vi maximal otur ELLER?

Visst är snickarna jättebra men det är jobbigt att påpeka och anmärka saker HELA tiden. Mycket beror till stor del på att snickaren inte hade en komplett ritning från Köksleverantören...... hur bra är det och snickaren är en som köksleverantören anlitat. Så två timmar innan mitt flyg gick så fick jag ha ett möte hemma med köksleverantören och snickarna så att allt kunde redas ut. Som tur är står köksleverantören för kostnaden av ändringarna. Under mötet så nämde snickaren att jag skulle ha vatten i kranen när jag kom hem så jag trodde att allt i stort sett skulle vara klart när jag kom hem. Men icke sa Nicke och nu är det Bäckmans stenhuggeri som är proppen. Hela köket har stått still i åtta dagar pga att de har lovat för mycket när det gäller leveranstider. Så nu spräcks semesterplaner och vi har förkortat vår resa och vi kan inte stanna till på hemvägen som vi tänkt utan vi måste helt enkelt hem så fort som möjligt.

Från börja nämdes att vi skulle haft en fungerade diskbänk efter en vecka och ett färdigt kök på två veckor är nu uppe i FYRA veckor till veckan. Sedan får vi plussa på tiden när vi själva rev ut köket så totalt kommer vi vara utan kök i över SEX VECKOR. Ursäkta att jag är så negativ men jag är så trött på det och inte nog med det. Vi har märkt att våra uterums dörrar börjat kärva. Så idag upptäckte min man att det beror på att hela stommen satt sig. JAPP hur kul är det. Det ser ganska illa ut och vi får ringa uterums leverantören imorgon och snickaren som gjorde jobbet.

Sedan har vi jobbet där man skulle kunna jobba dygnet runt men det finns inte tid för det för jag har så mycket privat just nu. Det känns som jag bara vill lägga mig ned och grina. Jag har stora listor med saker som måste göras i och med att vi ska på bröllop, det är utvecklingssamtal, det är sommarfest på dagis som de barn som slutar anordnar dvs bla vi, det är saker som vi måste införskaffas till köket såsom kakelfog och hörnlist. Fattar inte hur jag skall hinna allt men jag får väl strunta i nya skor och sjal till helgens bröllop. Sedan har jag ingen bikini då den gick sönder i Paris men vem behöver bada i Holland ...

Jag lovar nästa inlägg ska inte bli så gnälligt.

Trevlig sommar
Kram Malin

Paris

Imorgon bär det äntligen av till Paris. Det ska bli underbart. Jag och min kollega och vän TKW har 3 hela dagar på oss att upptäcka Paris. Vi skall bo nära Latin Quater på Hotel Luxembourg. När själva konferensen börjar så förflyttar vi oss till Disneyland Paris och New Work Hotel Resort. Här skall skall vi bo i 4 nätter. Själva konferensen är ganska fullbokad. Det är en Världskonferens för Progress som är det verktyg som vi använder oss av när vi utvecklar våra system. Vi börjar på söndag med två workshops. Därefter följer fler olika Tracks med typ 6-8 föreläsningar som går pararellt så det gäller att välja med omsorg.

Köket rullar på...men idag drog vi i nödbromsen. Snickaren fick instruktioner från oss att inte montera något mer först vi har haft ett möte tillsammans med köksleverantören. Detta blir av imorgon innan jag åker. Det har varit mycket strul pga att ritningarna inte överensstämmer med vad vi beställt då deras programvara inte kunde rita in det. Det leder ju till att snickaren inte vet hur köket ska se ut. Hur bra är det. Men jag vet att allt löser sig då de är så bra att ha med att göra. Men det tar otroligt med energi som jag behövt till annat.

Ska även försöka med ett besök till denna scrap affär i Paris.

Ha det gott

//Malin

SCRAPVERKSTAN

Min kreativa vrå här i cyperspace.

RSS 2.0