Köksrenovering pågår

image163

Hej hopp!!!

Hittade en bild på nätet på köket som vi sätter in. Det blir ett härlig enkelt vitt kök från Electrolux home. Vitt som på bilden och jag fastnade för de  rundbyggda ramarna. Vi skall ha andra knoppar och svart granit skiva. Det blir enkelt vitt blankt kakel 10 x 30 cm. Sedan får vi liva upp köket med härliga färgstarka detaljer. Det är väl dax attt sätta upp min urläckra röda Kitchen Aid på köksbänken som stått i ett skåp i över ett år. Det vi fundera på just nu är vilken tapet vi skall ha. Jag gillar denna "Frank" tapet men det är vågad.

image164

(Bild lånad från http://kitchenbloom.blogg.se)

Skulle ni våga?

På golvet ligger numera ett härligt obehandlat ekgolv som har breda stavar. Två stavar fast det är som en. Om ett par veckor kommer en kille och lackar det med två komponents lack för att få en så tålig yta som möjligt i ett kök. De påstår då att det kommer bli som ett golv som läggs in i offentliga lokaler och som tål en hel del.

I taket sitter numera ett vitmålat pärlspontstak. Istället för att pyssla så har jag målat 80 st 4 meters brädor. 2 ggr med gelack och två gånger med färg så nu är det bara en strykning kvar på plats.

Hm... skrev en hel histora här om vår renoveringsresa med alla tabbar som hantverkare kan göra men den försvann... får försöka igen någon annan dag.

Ha det gott i Solen!

Kram Malin

2008-05-13

Här kommer ett beställningskort som jag gjort till en kollega som ska på bröllop.


image162

Bakom hjärtat sitter ett magnetlås.

//Malin

2008-05-06

Här kommer två kort som jag gjorde för en månad sedan. Det första kortet skickade vi till ett par vänner vars hus brann ner och det andra till min kollega Maud som fyllde 50 år.

image160

image161

Imorgon och nästa vecka blir det ingen VSSS-träff för min del. Imorgon skall vi renovera och nästa vecka är jag själv med barnen.  Men ni som skall dit får ha det så gott.

Kram på Er

//Malin

2008-05-02

Äntligen tillbaka i cyberrymden efter ett lååång men behövligt break.

Ni kanske undrat vart jag tagit vägen (*hoppas*).  Det hela började med att pyssellusten försvann under en hel månad. Sedan så drog operation Köksrenovering igång och det är inget LITET projekt. Renoveringen har dragit med sig tv-rum, pysselrum/gästrum samt en hall då vi flyttar dörröppningar mm. Så det är lite kaotiskt här hemma. Känns som om jag packar, flyttar runt grejjer och städar i ett för det blir så himla dammigt.

Men det är inte så lång tid kvar tills vi har vårt nya kök. Snickarna kommer och tar över om 3-4 veckor. Innan dess skall vi ha rivit ut resterande hälften av köket och sätta upp gipsskivor på 2 väggar samt att  sätta upp vitmålad pärlspont i taket. Snickaren skall sedan göra värme golvet, räta upp och gipsa en vägg, bygga en skjutdörr , kakla samt montera hela köket. Vi får sedan själva ta över den sista touchen med tapeter och lister mm Det ska bli så himla skönt när det är klart (*längtar*).   

Jag har trots detta hunnit med att pyssla lite.

image157

Detta kort med matchande bokmärke gjorde jag för jättelänge sedan. Det var direkt när stämplarna släpptes.

image158

Bokmärke som jag satt på insidan av kortet.

image159

Min mor beställde ett kort till en 20-åring som gör lumpen. Plundrade barnens playmobil låda på en pistol för att få något med anknytning till lumpen. Min son tittade dock misstänksamt  på kortet när det var klart och han sa:

W: "Mamma vilket fint kort. Men är inte det där en Playmobil leksak".

Mamma:  "NEJ,  den har jag köpt i pysselaffären".  (Oops, var kom den grodan i från???)

Annars så är kortet i stort sett en kopia av min sons skolkorts bok som du finner under Altered.

Hoppas ni tittar in igen. För nu lovar jag att jag skall bättra mig på att uppdatera.

Ha det gott

//MalinZ

SCRAPVERKSTAN

Min kreativa vrå här i cyperspace.

RSS 2.0