Utmaning VSSS

I onsdags var det utmaning hos VSSS. Vi fick jättehärliga papper att leka med och här kommer ett av mina alster.Nu har mina provsvar kommit och de visade även förhöjda gallsyrevärden. Men enligt barnmorskan är det ok för bebisen så länge det håller sig under 40 (normalt är under 10 i Sverige men tex Finland har ett lägre riktvärde). Men det konstiga är att det verkar vara lite olika värden beroende på landsting och läkare samt hur man behandlar genom att tex sätta igång en förslossning. Jag har nämligen läst i forum på nätet där de satt igång mammor med mina värden. Detta gör en lite förbryllad. Det jobbiga just nu är kliandet på nätterna vilket gör att man river sönder sig själv och att det är svårt att sova och inte nog med det. Är man föräldraledig så får man inte ha barnen på dagis (och jag har inte ändrat schemat än på dagis). Helt ok men i detta fall lite irriterande för jag jag kan sjukskriva mig till föräkringskassan i åtta dagar utan läkarintyg, men ska barnen vara på dagis så måste en läkare sjukskriva mig och ett sådant intyg hinner jag inte få tills på måndag (om jag får det över huvudtaget eftersom jag är föräldraledig och ordnat med ledighet enl läkares regler). Men min man får vara hemma för VAB på vår minsta son istället för att jobba, är inte det konstigt. Försäkringskassan betalar honom för att vara hemma med min son som borde kunna vara på dagis så att min man kan dra in skatte pengar till kommunen. Jag blir så trött..

Trevlig helg
//MalinZ


Kommentarer
VeronikaP

Nu ska jag skälla på mina okända kollegor. Klart som korvspad att du ska lämna barnen där på förskolan om du har behov av detta! Så stelbenta får de inte vara! Vad spelar ett intyg för roll om det handlar om max några veckor? Jag har namn på folk du kan ringa till för att kolla upp om dessa regler verkligen stämmar!

skäller på dem - inte på digKram till dig!!

2008-10-18 @ 23:38:00
URL: http://veronikap.blogg.se/
Ellinor

Hör med din barnmorska om inte vanliga tabletter mot allergisk klåda kan vara till hjälp (som innehåller antihistamin...) - om du inte redan fått det rådet förstås!//Ellinor (som hamnade hä via forma hantverks blogg)

2008-10-21 @ 08:56:19
URL: http://myransmemoarer.blogspot.com
eldh

Superfint kort Malin! Hoppas det är okej att jag lånar det till VSSSbloggen?!?! Ses till helgen! / Elin

2008-10-23 @ 11:25:00
URL: http://eldh.blogg.se/
Heléne

Vilket knas med kliandet och försäkringskassan! Det låter inget vidare det där med provsvaren och jag hoppas du får hjälp pronto så att bebis kan stanna i magen så länge h*n vill. Hoppas det andra också ordnar upp sig och att du får sova skönt på nätterna ett tag till :-) Kram Heléne R

2008-10-26 @ 22:55:50
Heléne

Du! Gillar ditt kort också, vilka härliga färger och snyggt med bården längst ner!

2008-10-26 @ 22:58:32


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

SCRAPVERKSTAN

Min kreativa vrå här i cyperspace.

RSS 2.0