Ekologiskt och utan tillsatser

I vårt hushåll byter vi sakta men säkert ut mer och mer mat till naturliga produkter utan tillsatser. Ett steg i detta projekt var igår att slänga fonderna i kylen och pulvermoset eftersom vi inte använder dem längre. Men där sa min man stopp. Inte för att han ville äta det utan för att vi skulle ha det kvar som provsmakning. Jo, varför då undrar ni säkert.  Det är märkligt men vi har fått mer och mer smak för färska råvaror och har jag en fond i såsen så känns det inte riktigt lika gott längre. Man kan jämföra det med rökning de som slutar röka får bättre lukt och smak och det verkar vara samma sak med alla tillsatser.

Vill även slå ett slag  för boken Äkta vara. Har ni inte läst den så gör det eller titta åtminstone in på www.aktavara.org.
Är det någon har erfarenhet av att köpa kött från Grön ko i Säffle? Funderar  på att ta en tur dit och köpa en låda kött men det är ju en bit. Vet ni om det finns något närmare alternativ till att köpa ekologiskt kött?

Nu ska jag ut i solen på promenad och sedan blir det Mariebergsskogen med bröderna bus. Sedan är det Pyssel som gäller på Värmlands Scrap och stämpel sällskap : )

//Malin Z

Kommentarer
VeronikaP

Jag vet inte hur "äkta" ekologiskt kött det är, men i Ölme finns det ju en köttbod som säger sig sälja ekologiskt. Vi (på Kulingen) frågade varför de inte KRAV-märkte köttet, men då handlade det om hanteringen av köttet i deras slakteri eller hur det var...

2009-01-14 @ 21:52:41
URL: http://veronikap.blogg.se/
VeronikaP

Jag blir så glad att hitta någon som tänkter som du!

Jag var på en föreläsning för några år sedan med en man som pratade just om tillsaster om mest om E621 - glutamaten. Det är läskigt hur det påverkar oss och våra barn.

Detta är ett hjärteämne för mig, men ni har kommit längre som plockat bort allt sådant, jag har inte lyckats ännu...

2009-01-14 @ 21:58:11
URL: http://veronikap.blogg.se/
VeronikaP

Tredje gången gillt!

Jag kan inte låta bli att skicka awarden till dig!

2009-01-14 @ 22:17:26
URL: http://veronikap.blogg.se/
lenalandis

Jag har varit på Grön ko och fikat det är mysigt och mycket gott kaffe! Min kompis har köpt kött och köttfärs där och är mycket nöjd. Jag har också funderat på att köpa en låda där de har mycket kunder så jag tror man ska beställa i förväg innan man åker dit men väl värt ett besök tycker jag! Ska kolla länken i inlägget har också börjat kolla omkring det här med ekologisk mat men är ännu bara i start groparna.

Lena

2009-01-17 @ 14:04:24
URL: http://lenalandis.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

SCRAPVERKSTAN

Min kreativa vrå här i cyperspace.

RSS 2.0