Välkommen Elin!

I söndags morse 07:06 kom lilla Elin till världen.10 dagar för tidigt så jag var inte riktigt förberedd men allt gick bra. Det var nog  kort och scrapmässans förtjänst. En heldags shopping gjorde att jag på kvällen hade lite förvärkar under två timmar men de gav sig när jag gick och la mig. Sedan vaknade jag närmare 04:00 och då drog det direkt igång med 5 minuter mellan värkarna. När vi väl kom in till förlossningen runt 05:00  så var det med helt hanterbara värkar. Mycket mindre än jag haft tidigare. Det var bara de sista 4-5 värkarna som kändes lite mer men jag hade ju lustgas och sedan var allt klart. En helt idealisk förlossning med andra ord.

Vi fick stanna kvar en natt på 11:an eftersom jag haft hepatos. Men nu är vi hemma och  njuter av tillvaron. Killarna är överförtjusta och allt är underbart. Elin sover och äter och är hur nöjd som helst. När hon föddes vägde hon 3465 gram och var 52 cm lång. Helt perfekt.

Kram från en Lycklig Malin

Utmaning VSSS

I onsdags var det utmaning hos VSSS. Vi fick jättehärliga papper att leka med och här kommer ett av mina alster.Nu har mina provsvar kommit och de visade även förhöjda gallsyrevärden. Men enligt barnmorskan är det ok för bebisen så länge det håller sig under 40 (normalt är under 10 i Sverige men tex Finland har ett lägre riktvärde). Men det konstiga är att det verkar vara lite olika värden beroende på landsting och läkare samt hur man behandlar genom att tex sätta igång en förslossning. Jag har nämligen läst i forum på nätet där de satt igång mammor med mina värden. Detta gör en lite förbryllad. Det jobbiga just nu är kliandet på nätterna vilket gör att man river sönder sig själv och att det är svårt att sova och inte nog med det. Är man föräldraledig så får man inte ha barnen på dagis (och jag har inte ändrat schemat än på dagis). Helt ok men i detta fall lite irriterande för jag jag kan sjukskriva mig till föräkringskassan i åtta dagar utan läkarintyg, men ska barnen vara på dagis så måste en läkare sjukskriva mig och ett sådant intyg hinner jag inte få tills på måndag (om jag får det över huvudtaget eftersom jag är föräldraledig och ordnat med ledighet enl läkares regler). Men min man får vara hemma för VAB på vår minsta son istället för att jobba, är inte det konstigt. Försäkringskassan betalar honom för att vara hemma med min son som borde kunna vara på dagis så att min man kan dra in skatte pengar till kommunen. Jag blir så trött..

Trevlig helg
//MalinZ

Frankenstein

I USA är det poppis att göra kort i form av Frankensteins monster. Jag fastnade direkt för detta och gjorde min egen version i form av en godislåda till Halloween. Gillar speciellt skruvarna som jag hittade hemma i källaren.

Kram MalinZ

Graviditetsklåda

Nu är det bara tre veckor kvar till beräknad födsel. Tyvärr har jag råkat ut för graviditetsklåda under denna graviditet och barnmorskan ringde just och sa att jag hade påverkade levervärden. De vill dock invänta ett provsvar till innan de säger något mer. Men jag surfade ut på nätet och hittade detta:

Klådans intensitet talar inte om hur allvarlig leverpåverkan är. Därför följer man på mödravården eller via förlossningen nivån av gallsyror och bilirubin i ditt blod. Om dessa prover visar ökande leverpåverkan kan det hända att man vill sätta igång din förlossning 2 eller till och med 4 veckor före det att du är beräknad. Om tillståndet försämras före graviditetsvecka 35 kan det hända att man behandlar dig med specifik medicin i tablettform (Ursofalk). Denna minskar leverpåverkan men det är dessvärre inte säkert att klådan förbättras.

Det stod även lite andra läskigheter men det händer inte mig : )

Jaha, då får vi ser vad provsvaren säger. Är det illa så är jag kanske snart mor till tre små knoddar.

Kram MalinZ

Halloween

Halloween närmar sig så jag har gjort lite ge bort godis.Såklart måste det vara svart godis så jag köpte sötlakrits i kartong och de ligger förpackade i en perfekt genomskinlig påse så det vara bara att göra ett titthål. På sidan är det också öppet så man ser själva påsen (glömde ta bild av detta).
Piratpengar i CD fodral.GottepåseOch slutligen ett kort där jag inspirerats av Angela hos Forma hantverk.

Kul att ni tittar in här och lämna gärna ett avtryck efter er.

Kram MalinZ

Barnpyssel

Mina killar älskar att pyssla så för någon vecka sedan gjorde vi dessa monsterkort.


Mammas kort


W's kort


G's kort

Visst är de söta och de är så stolta över dem.

Och om de inte pysslar med mamma så bygger de Lego. Här är ett av deras projekt tillsammans med Pappa. Helt byggt på frihand.Oj, då klockan är 23:12 dax å lägga sig.

DNA kort

Japp, så här blev det. Det ökända DNA-kortet som jag under tre veckors tid släpade med mig till VSSS-pysselträffarna.Det är OH-plast i cirkeln så det är som ett titthål.

Här är den rena rama sjukstugan, jag är fortfarande förkyld och nu ikväll fick äldsta killen feber igen. 38,9 visade termometern, stackarn han fick bara vara frisk i tre-fyra dagar. Nu håller vi tummarna för att resten av familjen klarar sig och att inte förlossningen drar igång för jag är fortfarande helt däckad...

Trevlig helg

Grattiskort

Här kommer ett rent och enkelt grattiskort där jag använt en chockrosa filt cirkel som bas.Jag har tyvärr åkt på värsta förkylningen, hoppas den inte blir för långvarig.

Kram Malin

Bento Egg mold

Såna här roliga ägg formar är jag lite sugen på att beställa till kidsen. Jag har dock inte hittat något ställe som säljer dem i Sverige än.


Vilka sötisar : ) Frågan är om man vill äta upp dem...

Kulör papper

Här kommer fler alster med mitt favoritpapper Kulör från Forma Hantverk.

Hej svejs!!!

SCRAPVERKSTAN

Min kreativa vrå här i cyperspace.

RSS 2.0